• 12.06.2014
  • Reageer

Het leukste WK voetbalfeest zelf organiseren!

Als organisatiebureau volgen wij nationale evenementen natuurlijk met veel belangstelling. Zo ook nu. Langzaam kleurt de stad weer net zo oranje als op Koningsdag. De vlaggetjes in onze nationale kleuren worden weer van stal gehaald en winkels en supermarkten puilen uit van speciaal assortiment. Bij de kassa krijgen we hamsters, juichpakken en andere flitsende gadgets. Het is zover: Nederland maakt zich op voor het WK Voetbal 2014. Reden voor een feestje.

Het WK Voetbal houdt veel mensen samen met vrienden en familie aan de buis gekluisterd. Vaak in grote getale in de kroeg of op een terras. Maar niet iedereen heeft zin om de drukte op te zoeken. Een avondje op de bank daarentegen is wel verleidelijk, maar hoe zorgt u ervoor dat de avond net even wat feestelijker wordt dan de gemiddelde avond bankhangen? JIJ Organiseren is een kei in het organiseren van feestjes en helpt u een handje op weg. Een paar tips om van uw voetbalavond een knallend thuisfeest te maken.

1. Wat eten en drinken we?
Was het eerste wat in u opkwam bij het horen 'voetbal kijken vanaf de bank' ook 'chips en bier'? Niet zo gek, maar het kan veel leuker. Ook gezonder. De groene smoothie is niet meer weg te denken uit het consumptiepatroon van 'bewustzijnd Nederland'. Zijn oranje broertje is minstens zo lekker. Kwestie van sinaasappel en mango als hoofdingrediënt nemen en naar smaak nog wat minder kleurbepalend fruit toevoegen. De bitterballen worden verruild voor kaasballetjes en wat is er makkelijker én kleurrijker dan een schaal gevulde paprika's? Maar dan wel oranje paprikaatjes natuurlijk. Voor de stevigere trek is er een goedgevulde pompoensoep met wortelbrood on the side. Eigenlijk is er van alles wel een oranjevariant te maken. Internet staat vol met leuke recepten.

2. Hoe kijken we?
Met een grote groep (gelegenheids-) voetballiefhebbers is goed zicht misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden. Geen zonlicht op het scherm, uw eigen ideale opstelling (van de bank en stoelen dan) en genoeg ruimte voor iedereen. De plasma en lcd-schermen van tegenwoordig mogen dan steeds groter uitvallen, het is haast onmogelijk om met z'n allen goed voor de tv te zitten. De oplossing? Een nog grotere tv huren kan een oplossing zijn, makkelijker is om een beamer te huren. Daarmee projecteert u de wedstrijd gewoon op een grote muur in de huiskamer. Weinig kale muur in huis? Dan huurt u er gewoon een uitklapbaar scherm bij. Er zijn veel verschillende bedrijven die beiden aanbieden.

3. Waar kijken we?
Het fijne aan het eerdergenoemde scherm is dat u het ook gewoon in de tuin kunt plaatsen. Lekker in de zon is voetbal kijken natuurlijk nog aangenamer. Maar niets zo veranderlijk als het weer in eigen land. Heeft Kuyt net de verdediging van tegenpartij opengebroken, breken tegelijk de hemelsluizen open. U kunt snel naar binnen, maar als het slechts een klein buitje is, biedt een overkapping of partytent misschien ook wel uitkomst. Groot gezelschap? Met een aaneenschakeling van rode, witte en blauwe overkappingen bent u natuurlijk helemaal in stijl. En partytenten zijn er zelfs in oranje uitvoering. U kunt het eigenlijk zo gek maken als u wilt. Alles is te koop of te huur. Beamers en partytenten, maar wat dacht u van een eigen biertap, extra koelingen voor de drankjes, een grote barbecue - voor wie 'm zelf niet heeft, en meubilair voor in de tuin.

4. Hoe maken we het nog leuker?
Als uw gezelschap bestaat uit grote voetballiefhebbers en gelegenheid liefhebbers, is het voor die laatste groep wel zo leuk als de avond wat meer te bieden heeft. Waarom geen themafeest organiseren in de trant van 'noppen en naaldhakken'? In stijl als Wesley en Yolanthe naar de wedstrijd kijken geeft het toch net geheel even wat meer 'jeu'. Als u dan toch besluit flink uit te pakken, kunt u altijd overwegen om JIJ Organiseren in te schakelen voor de organisatie. Door ons grote netwerk en vaste adresjes overal kunnen we wellicht nog net even een scherper geprijsde deal regelen. Zie het als een succesvol 'een-tweetje'!

x
Reageer op dit bericht