Referenties

Trots op onze Rondemissen | Rondemissen Arnhem Veenendaal Classic

Vrijdag 21 augustus 2015 vond de 30ste editie van de Arnhem-Veenendaal Classic plaats en JIJ Promotie had de eer om ook deze editie de Rondemissen te verzorgen.

Dit jaar straalden de prachtige Jaleesa en Natalya in de auto van Bochane tijdens de hele rit vanuit Arnhem naar Veenendaal.

Wij zijn trots op het optreden van onze Ronde missen, want de complimenten waren volop aanwezig voor de dames.

Dylan Groenewegen heeft de 30ste editie van de Arnhem-Veenendaal Classic gewonnen. De 22-jarige Nederlandse sprinter van Roompot Oranje Peloton troefde de Wit-Rus Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché) en de Rus Roman Maikin (Rusvelo) af op de Kerkewijk in Veenendaal. Ondanks een lekke band op vijftien kilometer van de finish, was Groenewegen de snelste in de massasprint.

De wedstrijd werd onder zonovergoten weersomstandigheden verreden, in tegenstelling tot vorig jaar. Nadat de slagregens en onweersbuien achter de rug waren, kwam tijdens de 29ste Arnhem-Veenendaal Classic de Belg Yves Lampaert bovendrijven als winnaar. De inmiddels 24-jarige renner, die dit seizoen al zegevierde in de Driedaagse van West-Vlaanderen, verdedigde zijn titel dit jaar niet en dus zou de wedstrijd een heel nieuwe winnaar krijgen op de erelijst.

Om 15.00 uur stipt vertrokken 124 renners vanaf de Markt in Arnhem voor de wedstrijd over 199,7 kilometer. Onderweg moest het peloton meerdere keren over de Posbank en de Grebbeberg en lag de aankomstlijn traditiegetrouw in het centrum van Veenendaal. 21 ploegen stonden aan de start, met daarbij onder meer de Nederlandse profploegen Roompot Oranje Peloton en Team LottoNL-Jumbo, dat zijn troeven uit de Tour de France Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk had opgesteld.

Een kwartiertje voor de finish klonterde alles weer samen en maakte het massaal toegestroomde publiek in Veenendaal zich klaar voor een massasprint. Niet alleen het Franse Bretagne-Séché stak intussen een handje toe, want de ploeg had met Yauheni Hutarovich een rappe man binnen de gelederen die in het verleden al goed was voor overwinningen in onder meer de Ronde van Polen, de Vuelta a España en de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Ook Wanty-Groupe Gobert meldde zich in de debatten om kopman Roy Jans zo goed mogelijk te pilotteren in de slotfase.

Op topsnelheid stormde het peloton op de finish af op de Kerkewijk in Veenendaal en toonde Dylagroenewegenn Groenewegen zich de snelste van allemaal. Hardop juichend kwam de jonge Nederlander, winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen voor beloften, over de streep. Na de ritwinst van Maurits Lammertink in de Tour du Limousin, de eerste overwinning in het bestaan van Roompot Oranje Peloton, maakte Groenewegen er helemaal een oranje dagje van.

,,Zo’n overwinning als deze geeft wel een boost’’, zei de kersverse winnaar van de Arnhem-Veenendaal Classic na de finish. ,,Mijn volgende doel is het WK onder de 23.’’ Op het parkoers in het Amerikaanse Richmond zou de Nederlander zomaar hoge ogen kunnen gooien. Tevreden nam hij op het podium de bloemen en de bijbehorende trofee in ontvangst.