Referenties

Record aantal bezoekers Duurzaam Ondernemen Event |

Op 5 november bezochten bijna 250 deelnemers het tweede Duurzaam Ondernemen Event Veenendaal. Daarnaast was het aantal exposanten verdubbeld tot 30 bedrijven en organisaties. Een record volgens de organisatoren van Ondernemend Veenendaal.

Key note speaker Sam Verwaijen biechtte op, dat zijn meest innovatieve duurzaamheidsoplossingen voortkwamen uit gebrek aan geld en vakkennis: “hoe meer verstand je ergens van hebt, hoe meer je in beperkingen denkt. En hoe meer budget je hebt, hoe minder creatieve oplossingen worden gezocht.”

Overal zonnepanelen
Wethouder Nermina Kundic sprak tijdens het event de ambitie uit om zonnepanelen te plaatsen op alle platte daken in Veenendaal. Ze riep het bedrijfsleven op om hierbij de krachten te bundelen. In kleine sessies werd nog dieper ingegaan op verschillende andere onderwerpen en dat leverde de deelnemers veel kansen op om nieuwe ideeën op te doen en vooral concreet aan de slag te kunnen.

Noodzaak
De inleiding van rasondernemer Sam Verwaijen was heel verfrissend. Met zijn heldere boodschap en concrete praktijkvoorbeelden stemde hij tot nadenken: “Noodzaak is de beste drijfveer voor duurzaamheid.” Verwaijen stelde ook dat de tijd van ‘window dressing’ voorbij is: “Duurzaamheid moet in het DNA zitten.” Tot slot kreeg iedereen ‘het boek dat nooit gedrukt had mogen worden’ mee, geschreven door Verwaijen.

Netwerken
Onder de vlag van Ondernemend Veenendaal werkten gemeente, Promotie Veenendaal, Stichting Ondernemersfonds, de BedrijvenKring Veenendaal en JIJ Organiseren samen met een aansprekend resultaat. Bij de standhouders werden tot laat in de avond kennis en visitekaartjes uitgewisseld.